Πρέπει να έχουν άδεια από την αστυνομία, οι εργαζόμενοι σε επισιτιστικά καταστήματα;

07/08/2018
cofee-min.jpg?fit=1024%2C683&ssl=1

Πρέπει να έχουν άδεια από την αστυνομία, οι εργαζόμενοι σε επισιτιστικά καταστήματα; Π.Δ. 180/1979

Μετά από ερωτήματα πολλών αναγνωστών μας, αν οι εργαζόμενοι σε επισιτιστικά καταστήματα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με άδεια της αστυνομίας, το ergasiaka-gr.net, σας ενημερώνει για τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις (Π.Δ. 180/1979):

Οι εργαζόμενοι με εξηρτημένη σχέση εργασίας, στα καταστήματα των κέντρων διασκέδασης, μπαρ, καφετεριών, αμιγών αιθουσών διενέργειας τεχνικών παιγνίων καθώς και στα λοιπά καταστήματα, στα οποία διενεργούνται τεχνικά παίγνια, πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με ειδική άδεια από την Αστυνομία.
Αυτό προβλέπει το Π.Δ. 180/1979, παράγραφος 1 άρθρο 4 όπως ισχύει σήμερα.

Το ίδιο ισχύει και για για τους παρέχοντες μη εξηρτημένη εργασία (πχ ιδιοκτήτες καταστήματος), εφόσον η απασχόλησή τους συνδέεται με την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης.

Η άδεια εκδίδεται από την αστυνομική αρχή – Υπηρεσία Ασφαλείας,   του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου και ισχύει για όλη την επικράτεια και χωρίς χρονικό περιορισμό.

Για την έκδοση της ειδικής αυτής άδειας απαιτούνται:

α. Αίτηση έκδοσης άδειας εργασίας σε καταστήματα που αναφέρονται στο Π.Δ. 180/1979
β. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης.
γ. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.

Απαγορεύεται η χορήγηση άδειας σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους καθώς επίσης και σε όσους έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για εγκλήματα κατά της ζωής ή σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, για αδικήματα που αφορούν τα ήθη γενικά, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή όπλου και του νόμου περί ναρκωτικών. Οι απαγορεύσεις αυτές δεν ισχύουν αν παρήλθε πενταετία από την έκτιση ή την παραγραφή της ποινής.

Επισημαίνεται ότι η άδεια αυτή απαιτείται μόνο για τους απασχολούμενους με εξηρτημένη ή όχι σχέση, στα καταστήματα που αναφέρονται παραπάνω και όχι στα υπόλοιπα επισιτιστικά καταστήματα όπως π.χ. εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κ.α. και είναι υποχρεωτική ανεξάρτητα αν λειτουργούν μεμονωμένα ή σε συγκροτήματα καταστημάτων ή εντός ξενοδοχείων.

Η άδεια αυτή είναι ανεξάρτητη από το πιστοποιητικό υγείας, με το οποίο θα πρέπει να εφοδιάζονται όσοι απασχολούνται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Εκτύπωση


Σχετικά με μας

Στο ergasiaka-gr.net, μέσα από ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον,  θα ανακαλύψει αυτό που ψάχνει και χρειάζεται, ο εργαζόμενος, ο εργοδότης, ο λογιστής – φοροτέχνης, ο υπεύθυνος προσωπικού της επιχείρησης και το κάθε στέλεχος που ασχολείται με τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και των εργασιακών σχέσεων.


Email UsFacebookTwitterΓια έγκυρη ενημέρωση

Εγγραφείτε στο newsletter του ergasiaka-gr

Που και πως θα μας βρείτε

Έβανς 83 – 85 Ηράκλειο
email: [email protected]
Τηλ.  2810284273, 6943050605 – 6940907372Τελευταία άρθρα

Ν. 4623/2019 – Ποιες αλλαγές έφερε στα εργασιακά.

Ν. 4623/2019 – Ποιες αλλαγές έφερε στα εργασιακά.

Επιχορήγηση 2.800 ευρώ σε ανέργους για κατάρτιση στον κλάδο ΤΠΕ

Επιχορήγηση 2.800 ευρώ σε ανέργους για κατάρτιση στον κλάδο ΤΠΕ

ΟΑΕΔ: 12.000 ευρώ σε ανέργους για αυταπασχόληση

ΟΑΕΔ: 12.000 ευρώ σε ανέργους για αυταπασχόληση