Το παιδί και ο τοίχος με τα καρφιά. Διαβάστε το!!

18/10/2014
child-nails.jpg?fit=480%2C320&ssl=1
Ήταν κάποτε ένα μικρό αγόρι, το οποίο έχανε πολύ εύκολα την ψυχραιμία του, θύμωνε εύκολα, έλεγε άσχημες κουβέντες και συμπεριφερόταν πολύ άσχημα.
 Ο πατέρας του,  του έδωσε μια σακούλα με καρφιά και του είπε ότι κάθε φορά που θα χάνει την ψυχραιμία του, θα πρέπει να καρφώνει ένα καρφί στον τοίχο.
Την  πρώτη μέρα, το αγόρι είχε καρφώσει 45 καρφιά στον τοίχο. Μέρα με τη μέρα όμως έμαθε να ελέγχει το θυμό του και έτσι ο αριθμός των καρφιών σταδιακά μειωνόταν. Ανακάλυψε ότι ήταν πιο εύκολο να κρατά την ψυχραιμία του και να ελέγχει το θυμό του,  παρά να καρφώνει τα καρφιά στον τοίχο.

Έφτασε μια μέρα, μετά από μερικές εβδομάδες, που το αγόρι δεν είχε χάσει την ψυχραιμία του ούτε μία φορά  Είπε γεμάτος χαρά στον πατέρα του γι’ αυτό.
Ο πατέρας του είπε:  «Τώρα πρέπει να τραβάς προς τα έξω, ένα καρφί, για κάθε μέρα που θα είσαι σε θέση να κρατάς την ψυχραιμία σου».

Πέρασαν πολλές μέρες, ώσπου μια μέρα, ο νεαρός είχε βγάλει όλα τα καρφιά από τον τοίχο. Έτρεξε να το πει στον πατέρα του.

Ο πατέρας πήρε τον γιο του από το χέρι και πήγαν πολύ κοντά στον τοίχο.
Του είπε «Τα πήγες πολύ καλά γιε μου, αλλά κοίταξε καλά τον τοίχο. Δεν είναι όπως πρώτα. Είναι γεμάτος σημάδια από τις τρύπες. Όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το θυμό μας, λέμε ή κάνουμε πράγματα, τα οποία μπορούν να αφήσουν σημάδια, όπως αυτά στον τοίχο. Μπορείς να καρφώσεις ένα μαχαίρι σε έναν άνθρωπο και να το τραβήξεις αμέσως. Δεν θα έχει σημασία πόσες φορές θα του πεις ότι λυπάσαι. Η πληγή είναι ακόμα εκεί. Μπορεί να πεις μια άσχημη κουβέντα σ’ ένα άνθρωπο και μετά να του ζητήσεις συγγνώμη. Εντάξει, αλλά τον έχεις ήδη πληγώσει και ποιος ξέρει για πόσο καιρό»


Βεβαιωθείτε λοιπόν, ότι μπορείτε να ελέγξετε το θυμό σας, την ψυχραιμία σας, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να πείτε κάτι, που θα μετανιώσετε γι’ αυτό αργότερα.
Εκτύπωση
Ετικέτες
Κοινοποίηση


Σχετικά με μας

Στο ergasiaka-gr.net, μέσα από ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον,  θα ανακαλύψει αυτό που ψάχνει και χρειάζεται, ο εργαζόμενος, ο εργοδότης, ο λογιστής – φοροτέχνης, ο υπεύθυνος προσωπικού της επιχείρησης και το κάθε στέλεχος που ασχολείται με τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και των εργασιακών σχέσεων.


Email UsFacebookTwitterΓια έγκυρη ενημέρωση

Εγγραφείτε στο newsletter του ergasiaka-gr

Που και πως θα μας βρείτε

(Νέα διεύθυνση)

Λ. Ιωνίας 206 – Ηράκλειο Κρήτης
email: [email protected]
Τηλ.  2810284273, 6946951928 – 6943050605 – 6940907372Τελευταία άρθρα

Μεταφορά άδειας στο επόμενο έτος. Επιτρέπεται;

Μεταφορά άδειας στο επόμενο έτος. Επιτρέπεται;

Από το ΒΗΔΑΠ στο Ε12. Μια ταραχώδης διαδρομή.

Από το ΒΗΔΑΠ στο Ε12. Μια ταραχώδης διαδρομή.

Εγκύκλιος με διευκρινήσεις για την αναγγελία του απασχολούμενου προσωπικού στα οικοδομοτεχνικά έργα

Εγκύκλιος με διευκρινήσεις για την αναγγελία του απασχολούμενου προσωπικού στα οικοδομοτεχνικά έργα