Blogger Widgets
 • Εργατικά
 • Μισθοί
 • Ασφάλιση
 • Υγιεινή-Ασφάλεια
 • Νομοθεσία
 • Νομολογία
 • Δημόσιο
 • Ανεργία
 • Φορολογικά
 • Οικονομία
 • Προγράμματα
 • 19 Μαρ 2012

  ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   
  Δείτε τον πίνακα  ΕΔΩ   (τελευταία ενημέρωση 31/12/2012) (δεν ισχύει πλέον)
  Ο πίνακας έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Π.Υ.Σ. 6/28-2-2012, την ερμηνευτική εγκύκλιο 4601/304/12-3-2012 και με την παραδοχή ότι όσες συμβάσεις αναφέρουν μόνο ημερομηνία έναρξη ισχύος και όχι λήξη και ανεξάρτητα από τα χρόνια που προβλέπονται μισθολογικές ρυθμίσεις σ'αυτές, θεωρούνται αόριστης διάρκειας.
  Παρατηρήσεις - υποδείξεις ευπρόσδεκτες


  (11/2/2013) Τι θα συμβεί μετά τη λήξη των ΣΣΕ τις 14/2/2013 

  104 σχόλια :

  Ανώνυμος είπε...

  Τι ισχύει με την σύμβαση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων που έχει λήξει από το 2010, με τους ήδη εργαζόμενους και με νέες προσλήψεις;;

  man amar είπε...

  Η ΣΣΕ φαρμακευτικών επιχειρήσεων έχει καταγγελθεί από την εργοδοτική πλευρά 16/10/2010 και έχει παρέλθει και το 6/μηνο της μετενέργειας. Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο (αν δεν αλλάξει κάτι) οι όροι της ΣΕΕ εχουν καταστεί όροι ατομικής σύμβασης. Στη περίπτωση αυτή ο εργοδότης μονομερώς δεν μπορεί να μειωσει τους μισθούς και για οποιαδήποτε αλλαγή στις ατομικές συμβάσεις και στους μισθούς των υφιστάμενων εργαζόμενων χρειάζεται η συναίνεσή τους. Για τους νεοπροσλαμβανόμενους μπορούν να γίνουν ατομικές συμβάσεις με ελεύθερη συμφωνία στους μισθούς μέχρι τα όρια της ΕΓΣΣΕ.

  A8lios είπε...

  Καλημέρα.
  Ήθελα να ρωτήσω σε σχέση με την ΣΣΕ των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων.

  Καταρχήν παρατήρησα μια διαφορά ανάμεσα στον δικό σας πίνακα και σε αυτόν που κατέβασα από εδώ:
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?app=downloads&showfile=1311 ,
  όπου αναφέρεται σαν ημερομηνία μετενέργειας Ν.4046 η 14/5/2012.

  Απλώς μου φαίνεται και λογική η παραπάνω ημερομηνία, αφού ήταν 2ετής ΣΣΕ που αφορούσε 1/1/2009-31/12/2010 και παρατάθηκε για 1 έτος , δηλαδή μέχρι τέλη του '11, οπότε θεωρώ λογικό να είναι στην κατηγορία των ΣΣΕ που πήρανε "παράταση μετενέργειας" για τις 14/5/2012.

  Υπάρχει κάποια ειδικότερη ρύθμιση, που δεν τη γνωρίζω, βάσει της οποίας καταλήγετε στις 14/5/2013 σαν ημερομηνία μετενέργειας της συγκεκριμένης ΣΣΕ;

  Ευχαριστώ.

  A8lios είπε...

  Ασφαλιστικών Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα εννοώ...

  man amar είπε...

  H ΣΣΕ αναφέρει "Η παρούσα ΣΣΕ ετών 2009 - 2010 ισχύει από την 1.1.2009, εκτός των
  περιπτώσεων που ρητώς ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις της,
  αναθεώρηση της δεν μπορεί να γίνει πριν από την 31.12.2010, οι δε διατάξεις της
  δεσμεύουν τους συμβαλλόμενους για όλο το χρονικό διάστημα και μέχρι την
  υπογραφή νέας ΣΣΕ." Αυτή τη ΣΣΕ την θεωρώ δεσμευτική και μετά τις 31/12/10 αφού δεν έχει υπογραφεί νέα.
  Η ερμηνευτική εγκύκλιος αναφέρειαρ.2 παρ. 2. "Οι συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε ισχύ, ήδη 24 μήνες μέχρι την 14-2-12 ή και περισσότερο, λήγουν μετά την παρέλευση ενός έτους, ήτοι στις 14-2-13, εκτός κι αν λήγουν ή καταγγελθούν νωρίτερα, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 12 του ν. 1876/1990, το οποίο δεν καταργήθηκε. Συνεπώς οι συμβάσεις αυτές δεν θεωρούνται, αλλά ούτε έχουν μετατραπεί σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου (παρ. 1 αρ 12 ν. 1876/1990)."
  Με την μετενέργεια δηλ. αυτή λήγει στις 14/5/2013.
  Νομίζω ότι σωστά ερμηνεύοντας τα παραπάνω προκύπτει αυτή η ημερομηνία, χωρίς βέβαια να θέλω να το "παίξω" ως τον πλεον ειδικό. Περιμένω καλόπιστα κάθε δική σας παρατήρηση.

  Γεωργία είπε...

  Γειά σας,
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την σύμβαση βιομηχανικών-βιοτεχνικών επιχειρήσεων για υπαλλήλους γραφείου.
  1)Διάβασα οτι η συμβαση ήταν υποχρεωτική απο
  27/1/2011. Τι γίνεται όμως όταν ο υπάλληλος είχε
  προσληφθεί πριν απο 8 χρόνια με βάση την ΕΓΣΣΕ?
  Έπρεπε στις 27/1/2011 να γίνει αλλαγή της σύμβασής
  του και ανάλογη αύξηση του μισθού του?
  2)Σε άλλη περίπτωση που υπάλληλος έχει προσληφθεί με
  την συγκεκριμένη σύμβαση η οποία έληξε την
  31/12/2011, μετά τις 14/5 που λήγει η μετενέργεια
  μπορεί να γίνει μείωση του μισθού του? Κι αν ναι
  μπορεί να φτάσει στο όριο της ΕΓΣΣΕ?
  Ευχαριστώ

  man amar είπε...

  Η ΣΣΕ που αναφέρεις είναι υποχρεωτική που σημαίνει ότι αυτή θα έπρεπε να εφαρμοζεται στην περίπτωσή σου. Λήγει στις 14/5/2012 οπότε μετά μπορεί ο εργοδότης μονομερώς να κόψει τα επιδόματα που καταργήθηκαν και όχι να εφαρμόσει την ΕΓΣΣΕ, εκτός κι αν συμφωνήσει ο εργαζόμενος. Τα ίδια ισχύουν και στις δύο περιπτώσεις που αναφερεις.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα,
  Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το εξής?: Υπάλληλος γραφείου και εξωτερικών εργασιών σε τυπογραφείο, με ποιά ΣΣΕ πρέπει να προσληφθεί?
  Ευχαριστώ

  Ανώνυμος είπε...

  Συγνώμη, να διευκρινήσω οτι η ακριβής περιγραφή του επαγγέλματος απο την έναρξη της επιχείρησης είναι: υπηρεσίες χρωματοτυπογραφείου ή λιθογραφείου.

  Ανώνυμος είπε...

  Συγνώμη, να διευκρινήσω οτι η ακριβής περιγραφή του επαγγέλματος απο την έναρξη της επιχείρησης είναι: υπηρεσίες χρωματοτυπογραφείου ή λιθογραφείου.

  man amar είπε...

  θα μπορούσε να υπαχθεί στη ΣΣΕ υπαλλήλων γραφείων βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων
  http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=downloadFile&myid=4561

  Ανώνυμος είπε...

  Με συμφωνία-ατομική σύμβαση μεταξύ του εργαζομένου και εργοδότη, μπορεί να υπαχθεί στην ΕΓΣΣΕ ή επειδή υπάρχει αυτή των βιομηχανικών επιχειρήσεων, δεν επιτρέπεται?

  man amar είπε...

  Αν η επιχείρηση είναι βιοτεχνική, επειδή η συγκεκριμένη ΣΣΕ είναι υποχρεωτική θα πρέπει να προσληφθεί με αυτή. Αν προσληφθεί μετά τις 4/5/2012 που λήγει αυτή η ΣΣΕ, μπορεί να υπαχθεί και στην ΕΓΣΣΕ. (αν στο μεταξύ δεν υπογραφεί αλλη ΣΣΕ που θα τον δέσμευε)

  Ανώνυμος είπε...

  Εμπορική επιχείρηση κατά το 2011 απασχόλησε προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.
  Μπορεί το 2012 να προσλάβει το ίδιο προσωπικό με την ΕΓΣΣΕ η θα πρέπει να τους εντάξει στην ΣΣΕ των εμπορικών καταστημάτων (υπεγράφει 9/1/2012);
  Νεοπροσλαμβανόμενος στην ίδια επιχείρηση κάτω των 25 ετών προσλαμάνεται με την ΕΓΣΣΕ ή ΄με την ανωτέρω ΣΣΕ;
  Παρακαλώ εάν μπορείται να μου απαντήσετε με δεδομένο οτι ο εργοδότης ανήκει σε επαγγελματική οργάνωση αλλά και στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν είναι μέλος.

  man amar είπε...

  Στην περίπτωση που εργοδότης και εργαζόμενος είναι μέλη των συμβαλλομένων οργανώσεων τοτε πρέπει να τηρηθεί η ΣΣΕ. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να γίνει ελεύθερη συμφωνία με μισθο μέχρι τα όρια της ΕΓΣΣΕ. Νεοι κάτω των 25 χρόνων μπορούν να υπαχθούν στην ΕΓΣΣΕ ανεξαρτητα από κλάδο και ειδικότητα.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα,
  Πρόκειται να προσληφθώ σε ιατρείο σαν υπάλληλος γραφείου, στο ίδιο ιατρείο απασχολύμε για 12 έτη μέχρι και πέρυσι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αμειβόμουν με την σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
  Από το λογιστήριο ενημερώθηκα οτι θα ακολουθήσω την ΕΓΣΣΕ γιατί η σύμβαση παροχής υπηρεσιών έχει λήξει.
  Μου είπαν οτι οι μικτές αποδοχές μου θα είναι
  761,90 ευρώ.
  Μπορείται να μου πείτε εάν ισχύει το παραπάνω ποσό.

  man amar είπε...

  Ναι αυτός είναι. Αν εισαι εγγαμη προσαύξηση 10%. Αλλά 12 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου συνεχόμενα;

  Ανώνυμος είπε...

  Ευχαριστώ για την απάντηση,

  Είμαι άγαμη, αναφορικά με την απασχόληση εργάζομαι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει θέμα;

  man amar είπε...

  Οχι κανένα θέμα. Νόμιζα ότι ήταν συνεχόμενες οι συμβάσεις.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα,
  Εργάζομαι ως τεχνικός-συντηρητής σε εμπορική επιχείρηση συστημάτων αυτοματισμού από το 2007 και αμοίβομαι με την ΣΣΕ εμπορικών επιχειρήσεων. Το λογιστήριο με ενημέρωσε ότι από τις αρχές του επομένου μήνα θα αμοίβομαι με βάση την νέα ΕΓΣΣΕ δεδομένου ότι η ΣΣΕ δεν είναι υποχρεωτική και οτι η επιχείρηση δεν είναι μέλος της επαγγελματικής οργάνωσης. Μπορεί να γίνει αυτό χωρίς την σύμφωνη γνώμη μου; Αν αρνηθώ έχει δικαίωμα να με απολύσει άνευ αποζημίωσης;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Ανώνυμος είπε...

  ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣ 5ΩΡΟ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΟ 6ΩΡΟ...ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 560..ΕΙΜΑΙ 41 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ..ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥς ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ...ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

  man amar είπε...

  Η ατομική σου σύμβαση είναι δεσμευτικη. Αρα μονομερώς ο εργοδότης δεν μπορεί να σε μετατάξειμ στην ΕΓΣΣΕ. Η αρνησή σου δεν μπορεί να θεωρηθεί λογος για απολυση χωρίς αποζημίωση.

  man amar είπε...

  Αν αμείβεσαι με τη ΣΣΕ των εμπορικών επιχειρήσεων δεν μπορεί μονομερώς αυτή τη στιγμή ο εργοδότης να κανει μειώσεις αφού είναι σε ισχύ η σύμβαση αυτή.

  Ανώνυμος είπε...

  ΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...?

  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΑ 560 ΜΙΚΤΑ ΣΤΟ 5ΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ?ΕΧΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΡΧΕΤΕ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟς ΝΑ ΛΕΕΙ...ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ...ΚΑΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

  man amar είπε...

  Με τη προϋπόθεση ότι ανήκεις στη ΣΣΕ εμπορικών επιχειρήσεων, αν εχεις προσληφθεί ως πωλήτρια: 675,03 ευρώ μικτά
  Αν έχεις προσληφθεί ως υπάλληλος γραφείου: 615,10 ευρώ μικτά. Αν αλλάξει μονομερώς τους μισθούς μπορείτε να απευθυνθείτε στην επιθεώρηση εργασίας.

  Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

  Σας παρακαλώ να συμπεριλάβετε και την Υ.Α. 49524/2362/2008 για τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κάπου είχα δει ότι η συγκεκριμένη ΣΣΕ ήταν διετής και έληξε στις 31/12/2009 (άρα έχει λήξει και η μετενέργεια), αλλά η ερμηνεία αυτή μού φαίνεται εσφαλμένη. Μπορείτε να μας πείτε τι ισχύει;

  Επίσης, αν όντως έχει λήξει η ΣΣΕ, τι συνέπειες έχει η πρόβλεψη σε ατομική σύμβαση συναφθείσα το Σεπτέμβρη του 2010, ότι η εργασιακή σχέση διέπεται από τους όρους της ΣΣΕ;

  man amar είπε...

  Η Υ.Α. αναφέρει μόνο ημερομηνία έναρξης. Γνώμη μου είναι ότι θεωρείται αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα αν προέβλεπε μισθολογικές ρυθμίσεις για 2 χρόνια. Συνεπώς σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο η ισχύς της μαζί με τη μετενέργεια, θα πρέπει να είναι μέχρι 14/5/2013.

  Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

  Ευχαριστώ.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να ενημερωθω για τις Σ.Σ.Ε. που καταγγέλονται. Δημοσιεύονται κάπου ή είναι ακόμη υπό συζήτηση? Ευχαριστώ.

  man amar είπε...

  Δεν υπάρχουν πουθενά συγκεντρωμένες.

  Ανώνυμος είπε...

  Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση. Έστω και μεμονωμένα για κάθε Σ.Σ.Ε. π.χ. ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, που μπορώ να έχω πρόσβαση έτσι ώστε να μάθω πότε καταγγέλθηκε με κάποιο επίσημο έγγραφο και όχι απλά γνωρίζοντας την ημερομηνία? Είναι σημαντικό γι' αυτό και επιμένω.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  man amar είπε...

  Για τη συγκεκριμένη ΣΣΕ δες εδώ: http://www.poeeyte.gr/index.php/news/229-2012-04-19-07-46-03

  Ανώνυμος είπε...

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΣΝΙΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ?

  man amar είπε...

  Η ΣΣΕ έχει καταγγελθεί 1/3/2012 επομένως ισχύει μέχρι 1/6/2012. Από την ημερομηνία αυτή και μετά, ο εργοδότης έχει δικαίωμα μονομερώς να επαναπροσδιορίσει το μισθό σας, κρατώντας τον βασικό μισθό της ΣΣΕ, τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας. Επίσης, μόνο με συμφωνία και των εργαζομένων, μπορούν να συναφθούν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς μέχρι και τα όρια της ΕΓΣΣΕ, με την προϋπηρεσία και επιδομα γάμου

  Ανώνυμος είπε...

  ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΣΕ ΦΑΡΜ/ΛΩΝ 2009 ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ; Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΣΑ ΣΣΕ, ΕΩΣ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ; ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΤΗΣ ΣΣΕ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ.

  man amar είπε...

  Στη συγκεκριμένη ΣΣΕ οποιαδήποτε αλλαγή στους μισθούς μπορεί να γίνει μόνο με συναίνεση του εργαζόμενου. Αν ο υπέρτερος μισθός έχει καθορισθεί με ατομική σύμβαση τότε πάλι χρειάζεται τροποποίηση της ατομικής σύμβασης, για να μειωθεί.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα,ο νόμιμος τρόπος για μείωση μισθού-αλλαγής σύμβασης ποιός είναι;;;Υπογάφουμε Υ/Δ οτι δεχόμαστε κ.λ.π ή υπάρχει κάτι άλλο;

  man amar είπε...

  Εξαρτάται από τη ΣΣΕ που ανήκεις. Μπορεί να γίνει μονομερώς από τον εργοδότη, μπορεί να γίνει με ατομική σύμβαση, ενώ σε αλλες ΣΣΕ δεν μπορεί να γίνει τίποτα πριν τη λήξη τους.Πες με ποια ΣΣΕ αμείβεσαι να σε ενημερώσω.

  μαρια είπε...

  Για όσους έπαιρναν μέχρι τώρα το επίδομα τέκνων απο τον ΟΑΕΔ, με την κατάργηση του επιδόματος γάμου θα ενσωματωθεί στον μισθό;

  man amar είπε...

  Οχι το ένα ειναι ανεξάρτητο από το άλλο

  Ανώνυμος είπε...

  Καλήμέρα θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :
  1.Στην σύμβαση Οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Α 37/2010 με Π.Κ 24/7-10-2010 πότε λήγει η μετενεργεία;
  2.Στην συμβάση των καθαριστριών ΣΣΕ 23/12/2010 Π.Κ 4/20-1-2011 πότε λήγη η μετενέργεια 14/5/2012 ή 31/3/2013;
  3.Στην σύμβαση υπαλλήλων γραφείου με Π.Κ 58/20-12-2012 πότε λήγει η μετενέργεια 14/5/2012 ή 14/2/2013
  4.Στη σύμβαση λογιστών-βοηθοί λογιστών με ΔΑ 45/2009 και Π.Κ 25/2-11-2009 καθώς επίσης και στην σύμβαση με Δ.Α 4/2011 Π.Κ 2/27-1-2011 τεχνικών εταιριών που έχουν καταγγελθεί , μπορεί να εφαρμοστούν οι μειώσεις των επιδοματών;

  Ευχαριστω εκ των προτέρων

  man amar είπε...

  Για το:
  1. Στις 15/6/2012
  2. Διετής, ισχύει μέχρι 14/4/2012 (στο πινακα εκ παραδρομής αναφέρεται 31/3/2013)
  3. Στις 14/5/2012
  4. Οχι. Κάθε μείωση απαιτεί συναίνεση εργαζόμενου

  Ανώνυμος είπε...

  Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω για υπαλλήλους γραφείου σε εταιρία παροχής υπηρεσιών(εταιρία πληροφορικής), με βάση την ΔΑ 51/10 που έληξε 31/12/2010, μπορεί ο εργοδότης να μας κάνει μείωση μισθών?
  Επίσης αν γνωρίζετε, αν μας προτείνει 4ωρη αντί για τη μέχρι τώρα 8ωρη εργασία είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε?
  Ευχαριστώ

  man amar είπε...

  Μονομερώς ο εργοδότης δεν μπορεί κανένα απο τα παραπάνω. Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη σας.

  Ανώνυμος είπε...

  Θα παρακαλουσα εαν η συμβαση Λατομεια πετρας μαρμαρου καιασβεστοποιιας εργατοτεχνιτες ολης της χωρας λατομεια γεμιστες φουρνελων με μισθο,εχει καταγγελθη η εχει ληξη.
  Ευχαριστω

  man amar είπε...

  Εχει λήξει από 7/7/10. Δες εδώ σχετικα:
  http://www.ergasiaka-manamar.blogspot.com/2012/05/blog-post_18.html

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπερα ειμαι υπαλληλος γραφειου βιομηχανιας,τι θα αλλαξει για εμενα απο το νεο μισθολογιο?2 χρονια υπηρεσια,Μπορει να απολυθω αν δεν δεχθω μειωση μισθου?
  Ευχαριστω

  man amar είπε...

  Απο 14/5/2012, ο εργοδότης εχει δικαίωμα μα περικόψει χωρίς τη συναίνεση σου τα επιδόματα που καταργούνται. Στην ουσία εσύ θα χάσεις το επίδομα γάμου αν είσαι έγγαμος/η. Για καθε άλλη μείωση απαιτείται αλλαγή της ατομικής σύμβασης, δηλ. μόνο αν εσύ συμφωνήσεις.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα,
  Έχω προσληφθεί στα μέσα Γενάρη με τη ΣΣΕ Παροχής Υπηρεσιών ως βοηθός λογιστή αορίστου χρόνου.Συμφωνήσαμε μικτό μισθό μικρότερο από ότι δικαιούμαι με βάση προϋπηρεσία, πτυχίο κλπ.

  Στις αποδείξεις της μισθοδοσίας μου αναφέρει ως σύμβαση "Επιχειρησιακή ΣΣΕ-ΕΓΣΣΕ",δεν έχω υπογράψει πουθενά κάτι τέτοιο...Επίσης αναφερει σαν αποδοχεσ σσε το ποσο των 586,08 και όλο το υπόλοιπο σαν οικειοθελή παροχή...ώστε να μπορεί να το κόψει...

  Υπάρχει κάποιος νόμος-απόφαση που να μπορώ να δείξω ότι δεν μπορει να με ριξει στην εσσε?και επιπλέον να αναφέρει όλες τισ αποδοχές μου σαν βασικό μισθο?

  Ευχαριστώ πολυ!!

  Ανώνυμος είπε...

  (Συνέχεια απο 10 1/6/2011..00:26)
  Έχω διάβάσει την απάντηση σας σε σχετικά ερωτήματα..αλλά επειδή σκοπεύω να μιλήσω στον εργοδότη αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάποιος άλλος νόμος, περαν του 4046/2012, για να στηρίξω καλύτερα τη θέση μου..
  Ευχαριστώ και πάλι!

  Ανώνυμος είπε...

  Στην συμβαση των οδηγών φορτηγων ΔΑ 37/2010 και ΠΚ 24/7-10-2010 , μετά τις 15/6/2012 πέρα απο το επιδόμα τριετιών δικαιούνται και το επίδομα πολυετίας στον ίδιο εργοδότη ;

  man amar είπε...

  Αν έχεις προσληφθεί με την ΣΣΕ παροχής υπηρεσιών και αυτό φαίνεται στην ατομική σου σύμβαση αυτό είναι αρκετό σε συνδυασμό με το Ν.4046/2012

  man amar είπε...

  Π.Υ.Σ. 6/28-2-2012,ερμηνευτική εγκύκλιο 4601/304/12-3-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  man amar είπε...

  Πολλά θέματα που συνδέονται με τις τελευταίες ρυθμίσεις στα εργαστικά παραμένουν επισήμως αδιευκρίνιστα, όμως γνώμη μου είναι ότι ειναι επίδομα ωρίμανσης και δεν πρέπει να κοπεί.

  Ανώνυμος είπε...

  καλησπέρα,


  Τι ισχύει με τους Μηχανικούς ΑΕΙ/ΤΕΙ; Όπως βλέπω στους πινακές σας, η ΣΣΕ τους ήταν υποχρεωτική με διάρκεια ΑΟΡΙΣΤΟΥ αλλά στη τελευταία στήλη βλέπω ότι με τον Ν.4046/12 η μετενέργειά της λήγει 24/7/2012. Σωστά;

  Ανώνυμος είπε...

  Γεια σας ! ήθελα να ρωτήσω : Νέα πρόσληψη (από σήμερα π.χ.) α) σε φροντιστήριο (Παροχής Υπηρεσιών) και β) σε εμπορική επιχείρηση, υπάγεται στην ΕΓΣΣΕ με τα 586 (είμαι πάνω από 25)?
  Επίσης σε υπάλληλο που είναι 9 χρόνια σε εμπορική επιχείρηση πωλητής, από πότε ο εργοδότης μπορεί να τροποποιησει μονομερώς τους όρους της σύμβασης με τον υπάλληλο ?

  man amar είπε...

  Μετά τη ληξη της ΣΣΕ, ο εργοδοτης μπορει μονομερώς να μειωσει τους μισθους κρατωντας μόνο τα 4 επιδόματα. Αυτά είναι, τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, οσα βέβαια απ' αυτά προβλέπονταν στην εν λόγω ΣΣΕ

  man amar είπε...

  1. Τα φροντιστήρια; ποια ειδικότητα
  2. Στο εμπόριο εφόσον εργοδοτης και εργαζόμενος δεν εινια μέλη των συμβαλλόμεβ]νων οργανωσεων ναι μπορεί να πάει στην ΕΓΣΣΕ (586 ΜΙΚΤΆ ΓΙΑ >25 ΕΤΩΝ)
  3. Στους υφιστάμενους υπαλληλους στη ΣΣΕ εμπορίου (ΓΣΕΕΒΕ - ΕΣΣΕ) ο εργοδοτης μπορει να μειωσει μονομερώς τους μισθους μετά τις 14/5/2013.

  Ανώνυμος είπε...

  Σαφώς και μπορεί να προχωρήσει και σε ατομική σύμβαση με μεγαλύτερη μειωση, έτσι δεν είναι;

  man amar είπε...

  Ναι με ατομική σύμβαση, μέχρι τα όρια της ΕΓΣΣΕ

  Ανώνυμος είπε...

  Στο φροντιστήριο ειδικότητα Γραμματέας
  Ευχαριστώ για την απάντηση στο εμπόριο !!!

  man amar είπε...

  Και εδώ ισχύει, ότι και στην υπ' αριθ. 2 προηγούμενη απάντηση μου. (ΕΓΣΣΕ)

  Ανώνυμος είπε...

  θα ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει με την Σ.Σ.Ε. οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων;; έχει καταγγελθεί;;

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ είπε...

  ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ε.Σ.Σ.Ε ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΗΣ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  man amar είπε...

  Εχει καταγγελθεί 15/3/2012, λήγει δηλ. 15/6/2012.

  man amar είπε...

  Αν εννοείς υπάλληλος γραφείου, η ΣΣΕ υπαλλήλων γραφείων βιομηχανιας - βιοτεχνιας, έληξε 14/5/2012. Μετα τη ληξη ο εργοδότης εχει το δικαίωμα να προβεί μονομερώς σε επανακαθορισμό του μισθού με βάση τον βασικό μισθό ή ημερομίσθιο της ΣΣΕ που έχει λήξει, πλέον των επιδομάτων που δεν καταργούνται. Αυτά είναι, τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και επικινδυνης εργασίας, εφόσον βέβαια αυτά προβλέπονταν στην ΣΣΕ

  Ανώνυμος είπε...

  Η σύμβαση Φορτοεκφορτωτών πρακτορείων μεταφορών που ήταν διετής από 1/1/2008 έως 31/12/2009 πότε λήγει βάσει Ν 4046 και Π.Υ.Σ.? Οι απόψεις διίστανται...

  man amar είπε...

  Εχει λήξει 31/12/2009 και με την μετενέργεια 30/6/2010, δηλ. πριν το Ν.4046/12. Στον πινακα ειναι με κοκκινα γράμματα. Δες στο τελος του πινακα, τι ισχυει για αυτές τις ΣΣΕ
  Η ημερομηνία 14/5/2012,(αν εννοείς αυτή) δεν έχει καμιά πρακτική σημασία.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλημέρα,
  Είμαι Μηχανικός ΤΕΙ ιδιωτικός υπάλληλος με σύμβαση ορισμένου χρόνου που έληγε 31/12/2009 αλλά έγινε αυτομάτος αορίστου (μου είπαν απο το λογιστήριο χώρις να υπογράψω κάποια νέα ...ισχύει αυτό???) σε μια Βιοτεχνική & Εμπορική εταιρεία μελετών και τεχνικών εφαρμογών. Αμοίβομαι βάση της ΣΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.Τη προηγούμενη εβδομάδα μας ανακοίνωσαν τη μείωση 30% στους μισθούς μας απο 01-06-2012. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να εμποδίσω αυτή τη μείωση ?

  man amar είπε...

  Η σύμαβσή σου έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Η ΣΣΕ μηχανικών ειναι υποχρεωτική και ληγει 24/7/2012. Μέχρι τότε οποιαδήποτε μειωση ακόμη και με συναίνεση των εργαζομένων δεν ειναι νόμιμη.

  Ανώνυμος είπε...

  ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ?(ΠΑΙΡΝΩ ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΓΑΜΟΥ ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ).ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΥ ΒΙΟ ΤΟ 1982.

  man amar είπε...

  Αν αμείβεσαι με τη ΣΣΕ εμπορίου (ΓΣΕΕΒΕ - ΕΣΕΕ) αυτή λήγει στις 14/5/2012 και συνεπώς για οποιαδήποτε αλλαγή - μείωση στο μισθό σου πρέπει να υπογράψεις και σύ, οποτε μονομερώς ο εργότης δεν μπορεί να σου τον μειώσει.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα,
  Είμαι εργαζόμενος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών (ιδιωτικό σχολείο), περισσότερο από 15 χρόνια. Μπορεί να μεταβληθεί ο μισθός μου χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη μου; Να πω ότι πριν από ένα περίπου χρόνο υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο αποδέχομαι σχετική μείωση μισθού και έχει ισχύ για έναν ακόμη χρόνο.

  man amar είπε...

  Για οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να συμφωνήσεις και συ.

  Ανώνυμος είπε...

  Ειμαι οδηγός σε φορτηγό αυτοκινητο δημοσιας χρήσης κοινου φορτίου , με πληρη απασχόληση.Τι θα γινει στον μισθό μου τωρα που η συμβαση και η μετενεργεια εχει λήξει , οπως διαβαζω ?

  Ανώνυμος είπε...

  Εργαζόμουν μέχρι πρόσφατα ως υπάλληλος γραφείου - γραμματέας σε ατομική επιχείρηση - ιδιωτικό κολέγιο. Σε ποιά Σ.Σ.Ε. υπαγόμουν ή υπάγομαι;;ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  man amar είπε...

  Στις ΣΣΕ που λήγουν, οι μισθοί μπορούν να επανακαθορίζονται με βάση τον βασικό μισθό ή ημερομίσθιο της ΣΣΕ που έχει λήξει, πλέον των επιδομάτων που δεν καταργούνται. Αυτά είναι, τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εφόσον βέβαια αυτά προβλέπονταν στις εν λόγω ΣΣΕ, εκτός κι αν οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν σε αλλαγή ατομικής σύμβασης εργασίας με ελεύθερη συμφωνία μισθού που μπορεί να φθάσει στα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ

  man amar είπε...

  Αυτό φαίνεται απο την ατομική σου συμβαση εργασίας. Κατά πάσα πιθανότητα στην παροχής υπηρεσιών.

  Ανώνυμος είπε...

  δουλεύω 30 χρόνια σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.Αμοίβομαι απο την ΣΣΕ.Μου έγινε πρόταση για ημιαπασχόληση,δεν δέχτηκα και μου ανακοινώθηκε οτι θα με κάνει εκ περιτροπής εργασία.Θέλω να μου απαντήσετε αν έχει δικαιώμα να μου κάνει εμένα μία ή δυο φορές, σε αλλον υπάλληλο τρείς και στους άλλους υπαλλήλους ημιαπασχόληση που υπογράψανε.

  man amar είπε...

  Γι' αυτούς που υπογραψαν ισχύουν αυτά που συμφώνησαν. Για τους υπόλοιπους μπορεί να επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία υπο προϋποθέσεις
  http://ergasiaka-manamar.blogspot.com/2011/03/38462010.html
  και με βάση την αρχή περί ίσης μεταχείρισης. Διαφορετικη μεταχείριση ισως επιτρέπεται σε εργαζόμενους διαφορετικής ειδικότητας, θέσης ή σε διαφορετικά τμήματα της επιχείρησης.

  Ανώνυμος είπε...

  προσληψη 11/2008 ως υπαλ. γραφειου σε τεχνικη εταιρεια με αοριστου χρονου μερικης απασχολησης πενθήμερο,δεν μπορω να την βρω στην επιθεωρηση θελω να γνωριζω αν έληξε και αν έχω μειωσή του μισθού μου.

  Ανώνυμος είπε...

  Ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την καρδιά μου στον άνθρωπο (ανθρώπους;) που συντηρούν το site. Όαση πληροφόρησης!

  man amar είπε...

  Να' σαι καλά.

  man amar είπε...

  Η ΣΣΕ τεχνικών επιχειρήσεων είχε λήξει και είχε παρέλθει και το 6/μηνο της μετενέργειας, όπως προβλεπόταν πριν το Ν.4046/12. Σύμφωνα με την ερμηνευτική οι όροι της ΣΕΕ έχουν καταστεί όροι ατομικής σύμβασης. Στη περίπτωση αυτή ο εργοδότης μονομερώς δεν μπορεί να μειώσει τους μισθούς, ούτε και τα επιδόματα που καταργούνται για τους παλιούς εργαζόμενους. Για οποιαδήποτε αλλαγή στις ατομικές συμβάσεις και στους μισθούς χρειάζεται η συναίνεσή των εργαζομένων

  Ανώνυμος είπε...

  Με τη ΣΣΕ των μηχανικών τι συμβαίνει; Έχει όντως λήξει 24/7/2012; Στη περίπτωση που είναι έτσι, μπορεί ο εργοδότης να μειώσει το μισθό με ατομική σύμβαση;

  man amar είπε...

  Ναι έχει ληξει. Σ' αυτές τις περιπτώσεις ο μισθός μπορεί να επανακαθορίζεται μονομερώς από τον εργοδότη με βάση τον βασικό μισθό που έχει λήξει, πλέον των επιδομάτων που δεν καταργούνται. Αυτά είναι, τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, όσα βέβαια απ' αυτά προβλέπονταν στην ΣΣΕ, ή με συμφωνία εργοδότη εργαζόμενου ο μισθός μπορεί να καθορίζεται ελεύθερα κατόπιν αλλαγής της ατομικής σύμβασης, με κατώτερα όρια αυτά της ΕΓΣΣΕ.

  Ανώνυμος είπε...

  καλησπερα,οι συμβασεις παροχης υπηρεσιων ενσωματωθηκαν στην εγσσε; και αν ναι που υπαρχει ππινακας με τα επιδοματα σπουδων;

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Δεν υπάρχει ενσωμάτωση. Η ΣΣΕ παροχής υπηρεσιών είχε λήξει και είχε παρέλθει και το 6/μηνο της μετενέργειας, όπως προβλεπόταν, πριν το Ν.4046/12. Σύμφωνα με την ερμηνευτική, οι όροι της ΣΕΕ έχουν καταστεί όροι ατομικής σύμβασης. Στη περίπτωση αυτή ο εργοδότης μονομερώς δεν μπορεί να μειώσει τους μισθούς, ούτε και τα επιδόματα που καταργούνται για τους παλιούς εργαζόμενους. Για οποιαδήποτε αλλαγή στις ατομικές συμβάσεις και στους μισθούς χρειάζεται η συναίνεσή των εργαζομένων. Για νεες προσλήψεις μπορούν να γίνουν ατομικες συμφωνίες με μισθό μέχρι και τα κατώτατα της ΕΓΣΣΕ

  Salvador7 είπε...

  νεοπροσλαμβανομενοι σε ιδιωτικο παιδικο σταθμο η συμβαση εχει καταγγελθει απο 29/12/2010. μπορει ο εργοδοτης να τους προσλαβει σαν υπαλληλους γραφειου με εγσσε χωρις επιδοματα πτυχιου κλπ.? η τους προσλαμβανει με την ληγμενει κλαδικη και απλα βαζει σαν μισθο τον κατοτατο της εθνικης? ευχαριστω

  Ανώνυμος είπε...

  ΕΜΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΗ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗς ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΖΗΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙ 20 ΤΟΙς ΕΚΑΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΗΝ Σ.Σ.Ε ΤΩΝ ΑΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΗΞΗ 14.05.2012ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩς ΑΠΟ 2013 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Απαντήθηκε στο email

  Salvador7 είπε...

  καλημερα μπορειτε να μου δωσετε και μενα μια απαντηση ευχαριστω

  Christina Papadopoulou είπε...

  Καλημέρα σας και καταρχήν ευχαριστώ που απαντάτε στα ερωτηματά μας.

  Πρόκειται να προσληφθώ σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ιντερνετ ως προγραμματίστρια μέσα στον Οκτώβρη.
  Το συμβόλαιο που μου έχουν δώσει να κοιτάξω είναι αορίστου χρόνου, και αναφέρει ότι
  "Ο Εργαζόμενος υπάγεται βάσει της ειδικότητάς του στην Οικεία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας/Διαιτητική Απόφαση, η οποία καθορίζει τους ελάχιστους όρους αμοιβής και εργασίας του".

  Αυτό σημαίνει πως υπάγομαι στην ΣΣΕ Παροχής Υπηρεσιών με ειδικότητα του προγραμματιστή; Και αν ναι, πια από τα επιδόματα δικαιούμαι πια; (Eίμαι άνω των 25)

  Ευχαριστώ πολύ για ακόμα μια φορά..

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Christina Papadopoulou@ Οπως το αναφέρει δεν ειναι ξεκάθαρο αφού δεν λεει ποια ΣΣΕ ειναι αυτή και μάλλον θα σε παει με την ΕΓΣΣΕ, αφού η παροχής υπηρεσιων εχει λήξει πλέον και δεν υπάρχει δεσμευση για τους νεοπροσλαμβανόμενους εκτός κι αν ειναι ορος της ατομικης σύμβασης. Χρειαζεται λοιπον διευκρίνιση.

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Salvador7@ με συγχωρεις για την παράλειψη. Λοιπόν για τις ΣΣΕ που έχουν λήξει δεν υπάρχει δέσμευση τήρησης απο τους εργοδότες εκτός κι αν συμφωνήσουν σ' αυτό τα δυο μέρη κατα την υπογραφή της ατομικής σύμβασης. Διαφορετικά μπορεί να γίνει ελεύθερη συμφωνία με μισθό μέχρι και τα ορια της ΕΓΣΣΕ

  Christina Papadopoulou είπε...

  Κύριε Αμαργιωτάκη σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας!
  Καλό μήνα έχετε!

  ΓΙΟΥΛΗ είπε...

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ.
  ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ,ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΓΚΥΟΥ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ.ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ;ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΗ; Ο ΜΕΙΚΤΟς ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 790.ΟΟ

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Αποζημίωση απόλυσης οχι, αφού δεν εχεις συμπληρώσει χρόνο.
  Διακαιούσαι αποδοχες μη ληφθείσας αδειας 12 ημερομίσθια μικτά, επιδομα αδειας 12 ημερομίσθια και αναλογία δωρου Χριστουγέννων

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα
  εχω μπερδευτει παρα πολυ και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.ειμαι υπαλληλος σε ξενοδοχειο και απο 1/8/2012 μας μειωσαν το μισθο συμφωνα με τη νεα σσε των ξενοδοχουπαλλήλων. και τωρα μας ειπαν οτι θα κοψουν και το επιδομα πτυχιου και γαμου.μπορουν? και λενε οτι δεν ειναι υποχρεωτικη η συμβαση και αν ηθελαν θα κατεβαζαν και αλλο το μισθο.
  Ισχυει κατι τέτοιο?
  σας ευχαριστω πολυ

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Αν με βάση την ατομική σας συμβαση ακολουθείτε την ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τότε μονομερώς μειωση δεν μπορεί να γίνει. Μονο με αλλαγή της ατομικής σύμβασης και μόνο αν εργαζόμενος και εργοδότης δεν ανήκουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουν τη ΣΣΕ.

  Ανώνυμος είπε...

  Εργαζόμαστε σε συνεταιρισμό ως πωλήτριες, λογίστριες, καθαρίστριες και υπάλληλοι γραφείου. Οι ατομικές μας συμβάσεις λένε ότι εφαρμόζονται οι αντίστοιχες ΣΣΕ (εμποροϋπαλλήλων, λογιστών, καθαριστριών και υπαλλήλων γραφείου). Η επιχειρησιακή ΣΣΕ έχει λήξει. Μπορεί ο εργοδότης να μας μειώσει μονομερώς τον μισθό μας και να καταργήσει ή να περικόψει τα επιδόματά μας και άλλες παροχές είτε προβλέπονται από τις ΣΣΕ είτε είχαν χορηγηθεί από εκείνον οικειοθελώς; Μπορεί να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές μας στο επίπεδο της ΣΣΕ προσωπικού εμπορικών επιχειρήσεων 2012 (που περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες); Αν ναι μήπως πρέπει προηγουμένως να καταγγείλει αυτή τη ΣΣΕ; Έχει αυτή τη δυνατότητα; Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Μου λέτε οτι υπάρχει επιχειρησιακή ΣΣΕ η οποία έχει ληξει (και το 3μηνο της μετενέργειας). Θα μπορέσω λοιπόν να σας απαντήσω με σιγουριά αν μου πείτε τι αναφέρεται στην επιχειρησιακή ΣΣΕ μετά τη λήξη της. Δηλαδή ποιο καθεστώς θα ισχύσει.

  Ανώνυμος είπε...

  Η επιχειρησιακή σύμβαση δεν αναφέρει τι θα ισχύσει μετά από τη λήξη της. Το μόνο που αναφέρει είναι ότι κατά τη διάρκειά της προφανώς ανώτερες αποδοχές ή ευνοϊκότεροι όροι που προβλέπονται από το νόμο, ΣΣΕ και προηγούμενες επιχειρησιακές ΣΣΕ εξακολουθούν να ισχύουν. Ευχαριστούμε και πάλι.

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Αρα θα ισχυσει οτι και στις κλαδικες ΣΣΕ. Αν η επιχειρησιακή αναφέρεται σε επιδόματα, ο εργοδότης μπορει να περικόψει αυτά κρατωντας τα 4 που δεν καταργήθηκαν (τεκνων, σπουδών, προυπρεσίας, επικινδυνότητας)αν προβλέπονται βέβαια απο την εν λογω ΣΣΕ. Αλλοιως θα συνεχίζετε να τηρείτε την επιχειρησιακή ΣΣΕ οπως ειναι, εκτος κι αν συμφωνηθεί διαφορετικά με ατομική σύμβαση ή νεα επιχειρησιακή.

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....