Blogger Widgets
 • Εργατικά
 • Μισθοί
 • Ασφάλιση
 • Υγιεινή-Ασφάλεια
 • Νομοθεσία
 • Νομολογία
 • Δημόσιο
 • Ανεργία
 • Φορολογικά
 • Οικονομία
 • Προγράμματα
 • 22 Φεβ 2012

  Από την 1η Μαρτίου η μείωση του κατώτατου μισθού

  Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει εξειδίκευση των διατάξεων του νέου μνημονίου, με ερμηνευτικές εγκυκλίους που θα εκδώσει το υπουργείο Εργασίας.
  Εντός της επόμενης εβδομάδος, στη Βουλή αναμένεται ότι θα ψηφιστούν δύο εφαρμοστικοί του μνημονίου νόμοι που αφορούν την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων καθώς και τις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  Οι αλλαγές που θα γίνουν στις συλλογικές συμβάσεις θα οριστούν με εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας.
  Για τον κατώτατο μισθό
  Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διευκρινίζει ότι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου. Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι η μείωση είναι «δικαίωμα και όχι υποχρέωση του εργοδότη», ο οποίος μπορεί και να μην την εφαρμόσει.
  Το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις 20 παροχές, το ύψος των οποίων συνδέεται με τον κατώτατο μισθό, μεταξύ των οποίων είναι και το επίδομα ανεργίας. Μέχρι στιγμής, έχει εξαιρεθεί από τη μείωση το επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το εξωιδρυματικό.

  Για τις συμβάσεις εργασίας
  Πάντως, κι ενώ οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας αναμένεται ότι θα καταργηθούν οριστικά, η μείωση του χρόνου της μετενέργειας στους τρεις μήνες αναμένεται ότι θα προκαλέσει μειώσεις μισθών που θα ξεπεράσουν το 40%.
  Το μνημόνιο προβλέπει την λήξη των κλαδικών συμβάσεων το αργότερο σε ένα έτος από την ψήφισή του, ενώ η μετενέργεια τους περιορίζεται σε τρεις μήνες, ενώ η δράση της στις ατομικές συμβάσεις αφορά συγκεκριμένες αμοιβές.
  Εφόσον παρέλθει τρίμηνο από τη μετενέργεια, οι εργαζόμενοι επανέρχονται στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης και του κλιμακίου που είναι ενταγμένος ο μισθωτός, ενώ διατηρούν τα εξής τέσσερα επιδόματα: ωρίμανση, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων.
  Επίσης καταργείται και η τυχόν επιπλέον αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου.
  Για τις επικουρικές συντάξεις
  Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης δεν απέκλεισε νέες μειώσεις στις επικουρικές. Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι οι μειώσεις που αποφασίστηκαν είναι της τάξεως του 13,6% στις κύριες συντάξεις.

  http://www.newsbomb.gr  40 σχόλια :

  Ανώνυμος είπε...

  Δηλαδή για να καταλάβω: Αν υποθέσουμε κάποιος υπάλληλος έχει μισθό 3000€ πόσο μπορεί να επηρρεαστεί από τη μείωση του κατώτατου μισθού; Μήπως αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία βλάπτει μόνο αυτούς που είναι στα επίπεδα της ΕΓΣΣ;

  man amar είπε...

  Η μείωση 22% αφορά αυτούς που ανήκουν και αβείβονται με την ΕΓΣΣΕ. Για αυτούς που ανήκουν σε άλλη ΣΣΕ μετά τη λήξη της (και του τριμήνου μετενεργειας), ο μισθός μπορεί να επανακαθορίζεται με βάση τον βασικό μισθό ή ημερομίσθιο της ΣΣΕ που έχει λήξει, πλέον των επιδομάτων που δεν καταργούνται. Αυτά είναι, τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας, εφόσον βέβαια αυτά προβλέπονταν στις εν λόγω ΣΣΕ

  Ανώνυμος είπε...

  "ο μισθός μπορεί να επανακαθορίζεται με βάση τον βασικό μισθό ή ημερομίσθιο της ΣΣΕ που έχει λήξει"

  Δηλαδή αν η ΣΣΕ προέβλεπε βασικό μισθό 900€, μετά και το 3μηνο της μετενέργειας σε ποιο επίπεδο θα τοποθετηθεί ο νέος μισθός;

  giorgia είπε...

  Τα 900 € θα προσαυξηθούν με το επιδομα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας, και βέβαια με όποια απ' αυτά προβλέπονται σ' αυτή τη ΣΣΕ.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα
  Τι συμβαίνει για τους εργαζόμενους που εχουν υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας; Μπορεί ο εργοδότης να μειώσει τον μισθό χωρίς την συγκατάθεση του εργαζόμενου καταργώντας την οικειοθελή παροχή;

  man amar είπε...

  Σήμερα αναμένονται οι τελικές ρυθμίσεις για τις τελευταίες αλλαγές στα εργασιακά με το μνημόνιο 2. Ομως γνώμη μου είναι ότι εφόσον υπάρχει ατομική σύμβαση εργασίας με διάφορους όρους υπογεγραμμένη από εργοδότη και εργαζόμενο, τότε για να αλλάξει ή να καταργηθεί κάποιος όρος, πρέπει να συμφωνήσουν πάλι και οι δύο. Εξ'αλλου το επίδομα στο οποίο αναφέρεσαι δεν αποτελεί καταργούμενο επίδομα κάποιας ΣΣΕ, αλλά οικιοθελή παροχή κατωχυρωμένη με την ατομικη σύμβαση, η οποία υπερτερεί της κλαδικής

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπερα,
  γινεται να προσληφθει βοηθος λογιστη για παραδειγμα με το μισθό του ανειδίκευτουν εργατη? (τουτεστιν 751 ευρω πριν και τωρα 586?) γιατι εχω μπερδευτει λιγακι? οι κλαδικες δεν υπάρχουν πούθενα??

  man amar είπε...

  Ναι, αν η πρόσληψη έγινε με την ΕΓΣΣΕ,επειδή δεν υπάρχει ή έχει ληξει η κλαδική, τότε αυτόματα ο μισθός θα κατέβει στα 586 €

  man amar είπε...

  Εκτός κι αν δεν θέλει ο εργοδότης.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα
  Τελικά τι ισχύει για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας;
  Ισχύει αυτό που γραφει το παρακάτω site;
  http://www.dikaiologitika.gr/arxiki/92-hot-news/690-katargoyntai-oi-simbaseis-aoristoy-xronoy-meta-tin-miosi-toy-basikoy-misthoy.html

  manamar είπε...

  Αυτά που τώρα ισχυουν με βάση το μνημόνιο 2 και την πράξη του Υπουργ. Συμβουλίου για τα εργασιακά είναι εδώ: http://ergasiaka-manamar.blogspot.com/2012/02/1422012.html
  Αν θέλεις κατι συγκεκριμένο είμαι στη διαθεσή σου.

  Ανώνυμος είπε...

  Κάποιος "λογιστής" μας λέει ότι με τη πράξη δικαιούται από 15 Μάρτη (ή εννοεί Μάη με τη μετενέργεια) όλες τις ατομικές συμβάσεις μας (που βασίζονται προφανώς στη ΓΣΣΕ) να τις κάνει -22% χωρίς καμία συναίνεση από εμάς. Υπ'όψη μας έχει ήδη σε εκ περιτροπής και απλά λέει θα γυρίσει μονομερώς την εκ περιτροπής (4ήμερη) σε 5ήμερη εργασία και θα μας φορέσει το -22%. Ισχύει; Πως προστατευόμαστε; Που είναι το κράτος;

  Fugame gia tameio! είπε...

  EIMAI YPALILOS 23 XRONIA SE S/M ME 2 PAIDIA KAI O MISTOS 1.100 E . TI MEIOSH EXO TORA/?

  man amar είπε...

  Αν θέλει ο εργοδότης, μπορεί σε όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ να μειώσει τους μισθούς κατά 22% χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, απο 14/2/2012. Η εκ περιτροπής εργασία δεν συσχετίζεται με αυτό.Για τις λοιπές συμβάσεις δεν ισχύει η μείωση του 22% ακόμη και όταν λήξουν. Μετά τη λήξη τους, ο μισθός μπορεί να επανακαθορίζεται με βάση τον βασικό μισθό ή ημερομίσθιο της ΣΣΕ που έχει λήξει, πλέον των επιδομάτων που δεν καταργούνται. Αυτά είναι, τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας, εφόσον βέβαια αυτά προβλέπονταν στις εν λόγω ΣΣΕ

  man amar είπε...

  Προς το παρον καμμία αφού η ΣΣΕ εμποριου ειναι ακόμη σε ισχύ μέχρι και το Φεβρ. 2013. Μετα θα αφαιρεθεί το επίδομα γάμου.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα. Απο όσα διάβασα εδώ καταλαβαίνω πως όσοι έχουμε προσληφθεί με όρους κάποιας άλλης ΣΣΕ εκτός της ΕΓΣΣΕ για έναν χρονικό διαστημα ακόμη θα πρέπει να συμφωνήσουμε για κάποια αλλαγή μισθου και δεν μπορεί να μας επιβληθει, σωστά? Συγκεκριμένα η δική μου αναφέρει ΣΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠ/ΣΕΩΝ και από ότι είδα έχω έναν χρόνο ακόμη. Η ατομική σύμβαση που είχα υπογράψει έληγε 1 χρόνο μετά την προσληψή μου που εγινε το 2007 και από τότε δεν έχω υπογράψει τιποτα νεο και εργάζομαι κανονικά. Ισχύουν ακόμη οι ίδιοι όροι? Και τέλος αν αρνηθώ την μείωση τι γίνεται?

  man amar είπε...

  Οποιαδήποτε αλλαγή στο μισθό σου με βάση τα νέα δεδομένα μπορεί να γίνει μετά τη λήξη της ΣΣΕ εμπορικών επιχειρήσεων. Η ατομική σύμβαση που έχεις υπογράψει ισχύει και δεν είσαι υποχρεωμένη να δεχτείς την προτεινόμενη μείωση.

  Ανώνυμος είπε...

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
  Μου έχει ήδη πει για μείωση και αρνήθηκα, αλλά επειμένει οτι μπορεί να το κάνει. θα επιμείνω φυσικά κι εγώ στην άρνηση μου αλλά θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση....ή συνεχίζουμε με τις υπάρχουσες συνθήκες ή με απολύει? Η άρνηση μου δεν σημαίνει παραίτηση έτσι δεν είναι?
  Και πάλι σας ευχαριστώ.

  man amar είπε...

  Και βέβαια δεν σημαίνει παραίτηση, αλλά υπεράσπιση των συμβατικών όρων.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα,
  διάβασα στο Net ότι η συμβαση λογιστών έχει λήξει. Ισχύει;
  Αυτό σημαίνει ότι βάση μετενέργειας από τον Μάιο θα χάσω τον μισό μισθό μου που πηγάζει από επιδόμα ισολογισμού (που αμέσως είναι 80% του βασικού), τέκνων, ταμείου, διαχειριστικού λάθους και χρήσης Η/Υ.
  Σωστά έχω καταλάβει?

  man amar είπε...

  Η ομοιοεπαγγελματική ΣΣΕ των λογιστών έχει λήξει και έχει παρέλθει και το 6/μηνο της μετενέργειας. Συνεπώς σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο (αν δεν αλλάξει) οι όροι της ΣΕΕ εχουν καταστεί όροι ατομικής σύμβασης. Στη περίπτωση αυτή ο εργοδότης μονομερώς δεν μπορεί να μειωσει το μισθό σου. Για οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται η συναίνεσή σου.

  Ανώνυμος είπε...

  ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΤΛ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ ΜΟΝΟ ?

  man amar είπε...

  Οχι αφού η ΣΣΕ μετάλλου λήγει 31/3/2013. Μετά από κει μπορει να περικόψει τα επιδόματα που καταργούνται.

  Ανώνυμος είπε...

  ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ brika pote ligoun oi simvseis,isxioun?

  man amar είπε...

  Εχω δική μου ανάρτηση γι' αυτό: http://www.ergasiaka-manamar.blogspot.com/2012/03/blog-post_19.html
  Μπορώ να μελετήσω πίνακα από άλλο site για να σε ενημερώσω;

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα....
  Εργάζομαι σε Α.Ε. εμπορική εταιρεία(εμποριο ηλεκτρ ειδών),ως υπάλληλος γραφείου.Είμαι σχεδόν 10 χρόνια,με ένα διάστημα διακοπής λόγω εγκυμοσύνης..τότε 4.5μήνες...Σήμερα ανεπίσημς μας ενημέρωσαν ότι θα γίνει η μείωση μισθού...20%,μεγάλη η χάρη τους από 22%...και ότι η νέα μείωση θα ισχύει,λένε,αναδρομικά από 1-4-2012...είναι νόμιμο αυτό...θα είναι η τρίτη μείωση μισθού...στις δύο προηυούμενες απλά υπογράφαμε τροποποιητικές συμβάσεις(ένα απλό έντυπο) το οποίο φυσικά δεν πήγαινε στην επιθεώρηση εργασίας...Αναφερόταν στο ποσοστό της μείωσης και στη μέιωση ωραρίου(Με την πρώτη μέιωση,από 40ωρο,έγινε 35ωρο,με τη δευτερη μείωση έγινε 32ωρο...τώρα με τη νέα μέιωση...θα μειωθεί και το ωράριο...ή έχει το δικάιωμα να μου αυξήσει τις ώρες εργασίας???????....Η σύμβαση μου μεν είναι..όπως λένε..αορίστου...αλλά είμαι parttimer...ανήκω στη εθν συλ σύμβαση η σε κλαδική?...δεν έχω ιδέα!!!έχω μπερδευτεί...Επίσης είμαι διαζευγμένη μ' ένα παιδί..και παίρνω εως τώρα το επίδομα γάμου...Αλήθεια..θα κοπεί και το επίδομα έτσι?....Τώρα τον Μαΐο..τι είδους συμβαση θα υπογράψω?ατομική?και εαν επιλέξω να μην υπογράψω και με απολύσουν...θα πάρω αποζημείωση με τα ώς τώρα οικονομικά δεδομένα ή με την αναδρομική μείωση που θα μου γίνει....???Σε κούρασα...αλλά...έχω κι αλλα...
  Ευχαριστώ και περιμένω απάντηση...Καληνύχτα

  man amar είπε...

  Κανονικά θα έπρεπε να είσαι στην ΣΣΕ των εμπορικών επιχειρήσεων εκτός κι αν δεν είναι υποχρεωτική για τον εργοδότη σου. (μπερδεμένα πράγματα) Αυτό φαίνεται στην ατομική σύμβαση εργασίας. Αν ανήκεις λοιπόν σ' αυτη τη ΣΣΕ δεν μπορεί τώρα να μειώσει μονομερώς το μισθό σου. Οταν λήξει η ΣΣΕ (14/5/2013)θα μπορεί να σου κόψει το επίδομα γάμου. Αν είσαι στην Εθνική Συλλ. Σύμβαση Εργασίας εχει δικαίωμα για μονομερή μείωση των αποδοχών μέχρι και 22%.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα και πάλι....Η αρχική μου σύμβαση έγραφε:Συμβαση ή σχέση εργασίας"Αορίστου χρόνου" ΠΔ156/94 ΦΕΚ 102 ΤΕΥΧΟΣ Α ΤΗΣ 5/7/94....Και ρωτάω εγώ:πως μπορώ να γνωρίζω που ανήκω...ΣΣΕ ή ΕΣΣΕ....

  Ανώνυμος είπε...

  Λοιπόν...διάβασα στη συνέχεια της σύμβασης....πχ΄η διάρκεια αδείας με αποδοχές.....και το άρθρο της 21/2/90 ΕΓΣΣΕ....Άρα είμαι..ΕΓΣΣΕ...Παρακάτω αναγραφει:ο ησφαλισμένος δικαιούται τις αμοιβές που προβλέπονται από την κλαδική σύμβαση εργασίας(εμπορίου πρακτικό...τάδε... και καταβάλλονται την τάδε ημερομηνία.....έχω μπερδευτεί....εαν επιλέξω να συνεχίσω να εργάζομαι...τι σύμβαση θα έχω...θα είναι τροποποιητική της προηγούμενης τροποποιητικής?(ώς προς τον μισθό)και ώς πρός το ωράριο?δεν θα πρέπει να δουλεύω 4ωρο αντί για 6ωρο που είμαι τώρα???
  Ευχαρσιτώ και πάλι...

  man amar είπε...

  Ανήκεις μισθολογικά στη ΣΣΕ εμπορίου, συνεπώς μονομερώς από τον εργοδότη δεν μπορεί να επιβληθεί καμμιά αλλαγή στους υφιστάμενους όρους εργασίας και αμοιβής μεχρι 14/5/2013. Για οποιαδήποτ αλλαγή πρέπει να συμφωνήσεται και οι δύο.

  Ανώνυμος είπε...

  ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΠΩΛΗΤΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΔ156/94.ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1060 ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ Μ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΓΙΝΕΤΑΙ 820,51.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ??????

  Ανώνυμος είπε...

  εργάζομαι σε μία τεχνική εταιρεία από 01/04/2002 ως βοηθός λογιστή και έχω υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
  Μπορεί να γίνει από τον εργοδότη μου μόνο, αλλαγή στις αποδοχές μου, σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις που έχουν γίνει στις συμβάσεις..??
  ευχαριστώ.

  man amar είπε...

  Καλά έκανες και δεν υπέγραψες, αφού θέλουν να σε εντάξουν στην ΕΓΣΣΕ, ενώ η ΣΣΕ εμπορικών επιχειρήσεων ισχυει μέχρι 14/5/2013

  man amar είπε...

  Χωρίς τη συναίνεσή σου δεν μπορεί να σου μεώσει το μισθό.

  Ανώνυμος είπε...

  ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 5ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ..ΤΗΛΕΦΩΝΟΠΩΛΗΣΕΙΣ..ΜΙΚΤΑ 560..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ?

  man amar είπε...

  Οχι, δεν μπορεί.

  Ανώνυμος είπε...

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ?ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡ.ΕΤΑΙΡ.ΟΕ ΕΝΝΙΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΤΕΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 857Ε.Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΩ & ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 66 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ.ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ & ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ???
  ΠΟΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΜΟΥ & ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΩ & ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ?

  man amar είπε...

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει τετοιο αρθρο για την αποζημίωση απόλυσης και ουτε ισχύουν αυτά που σου λέει. Η αποζημίωσή σου ως υπαλληλος (οχι εργατοτεχνίτης) θα είναι 5 μικτοι μισθοι συν το 1/6 αυτών

  fotis alex είπε...

  δουλευω 8 χρονια σε μια εταιρια οπτικων δισκων.εχω συμβαση αοριστου χρονου.αν ζητησει μειωση και δεν την δεχτω,σε περιπτωση που θα με απολυσει θα παρω την αποζημιωση μου κανονικα?εχω ειδηκοτητα εργατοτεχνιτη

  man amar είπε...

  Πρέπει να μου πεις με ποια ΣΣΕ αμείβεσαι. Σε κάποιες περιπτώσεις ο εργοδότης εχει δικαίωμα μονομερώς να μειώσει το μισθό μετά τη ληξη της ΣΣΕ που αμείβεται ο εργαζόμενος, ή αν του δίνει το δικαίωμα ο νόμος όπως π.χ. στην ΕΓΣΣΕ

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....