Blogger Widgets
 • Εργατικά
 • Μισθοί
 • Ασφάλιση
 • Υγιεινή-Ασφάλεια
 • Νομοθεσία
 • Νομολογία
 • Δημόσιο
 • Ανεργία
 • Φορολογικά
 • Οικονομία
 • Προγράμματα
 • 1 Απρ 2011

  ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ  Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 8 του Ν. 3198/55 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 παρ. 1 του Ν. 435/76 προβλέπει ότι, μισθωτοί γενικά (υπάλληλοι, εργατοτεχνίτες, υπηρέτες), εφόσον αποχωρούν από την εργασία τους και έχουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδοτήσεως λόγω γήρατος δικαιούνται να λάβουν το 50% της οριζόμενης για την καταγγελία της σύμβασης αποζημίωσης. Εάν έχουν και επικουρική ασφάλιση (σύνταξη από επικουρικό) τότε η αποζημίωση περιορίζεται στο 40%.
  Σημειώνεται ότι το δικαίωμα του αποχωρούντα με σκοπό τη συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη μισθωτού για λήψη του 50% ή 40% της αποζημιώσεως θεμελιώνεται χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεση του εργοδότη.
  Για την χορηγουμένη αποζημίωση, στους εργαζόμενους που αποχωρούν ή απομακρύνονται, λόγω πλήρους σύνταξης γήρατος  εφαρμόζονται κατά τα λοιπά, όλα τα οριζόμενα από τα  άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 και 9 του Ν. 3198/55 καθως και από τις  διατάξεις του Ν. 2112/20 «περί υποχρεωτικής καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας ιδιωτικών υπαλλήλων», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μεταγέστερα και του Β.Δ/τος της 16/18-7-20 (περί επεκτάσεως του Ν. 2112/20 «περί καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων» και επί των εργατών, τεχνιτών και υπηρετών), πλην των διατάξεων που αφορούν την προειδοποίηση».
  Συνεπώς, ο εργοδότης προκειμένου για μισθωτούς που έχουν την υπαλληλική ιδιότητα και συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη γήρατος, έχει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας με καταβολή όχι ολόκληρης της προβλεπόμενης αποζημίωσης, αλλά μόνο το 40% ή 50% αυτής, ανάλογα αν έχουν δικαίωμα ή όχι επικουρικής σύνταξης. Προκειμένου για εργατοτεχνίτες, ο εργοδότης που καταγγέλλει τη σύμβαση εργασίας τους, οφείλει να τους καταβάλει ολόκληρη τη σχετική αποζημίωση.

  Από τη διάταξη του άρθρο 5 παρ. 1 του Ν. 435/76, συνάγεται ότι για να δικαιούται ο εργαζόμενος αυτής της (μειωμένης) αποζημίωσης πρέπει: 1) να υπάγεται στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού κύριας ασφάλισης για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος, 2) να έχει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση πλήρους σύνταξης και 3) να αποχωρήσει ο ίδιος οικειοθελώς από την εργασία του ή προκειμένου για υπάλληλο να αποχωρήσει ο ίδιος οικειοθελώς ή να απολυθεί από τον εργοδότη του μετά την συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησής του με πλήρη σύνταξη γήρατος (ΑΠ. 414/81, 989/91, 416/94, 888/83, 67/91, 850/89).
  Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 1539/85 (ΦΕΚ 64/Α/85) ως επικουρικά ασφαλισμένοι για την εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 435/76 θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη λήψη επικουρικής σύνταξης.

  (ΝΕΟ) Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λόγω σύνταξης δεν λαμβάνεται υπόψη το όριο των 2.000 ευρώ για όσους έχουν προϋπηρεσία πάνω από 17 χρόνια. Λαμβάνεται δε υπόψη, ο χρόνος υπηρεσίας, που συμπλήρωσε ο εργαζόμενος στον ίδιο εργοδότη στις 12-11-2012, ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4093/2012, οποτεδήποτε κι αν εξέλθει για την παραπάνω συνταξιοδότηση.

  Για άμεσο υπολογισμό της αποζημίωσης λόγω σύνταξης πατήστε ΕΔΩ


  45 σχόλια :

  Ανώνυμος είπε...

  ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΑΝΗΛΗΚΟ ΠΑΙΔΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012 ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑΦΥΓΩ ΜΕ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.
  ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ.
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΩΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟΙΣ % ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  man amar είπε...

  Δεν ξέρω να σου πω το ποσό της σύνταξης, όμως αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης δεν δικαιούσαι, αφού δικαιούχοι είναι μόνο όσοι φεύγουν με πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλημέρα
  Είμαι η Μαρία 55
  Είμαι εργαζόμενη στην ίδια ιδιωτική εταιρία επιχείρηση από 24/3/1978 ήτοι 34 χρόνια
  Τον Ιανουάριο του 2012 έγινα 55 χρόνων.
  Είχα 5500 ένσημα όταν το ένα από τα παιδιά μου ήταν ανήλικο και μπορώ να βγω σε πλήρη σύνταξη αν και για να συμπληρώσω το 10.500 ένσημα μου λείπουν 450.
  Έχει δικαίωμα ο εργοδότης μου να με υποχρεώσει να πάρω σύνταξη ; να μου καταγγείλει τη σύμβαση και να μου δώσει αποζημίωση 40% ; ή εναπόκειται στη δική μου θέληση να πάρω σύνταξη με ανήλικο ; Μπορώ να απαιτήσω αποζημίωση 100% εφ όσον δεν θέλω να αποχωρίσω πριν συμπληρώσω τα 10500 ένσημα ;
  Ευχαριστώ,

  man amar είπε...

  Ο εργοδότης έχει δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας λόγω συνταξιοδότησης και να καταβέλλει το 40% της νόμιμης αποζημίωσης μόνο όταν έχεις τις προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος, διαφορετικά θα καταβαλλει ολόκληρη την αποζημίωση.

  Ανώνυμος είπε...

  ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

  man amar είπε...

  Ειναι το 40% της νόμιμης αποζημίωσης και καταβάλλεται από τον εργοδότη εφάπαξ αν είναι μέχρι 2 μισθοί και τμηματικά αν είναι παραπάνω. Ανα δίμηνο 2 μισθοί.

  Ανώνυμος είπε...

  Είμαι εργαζόμενος σε Τράπεζα και φεύγω με πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος. Ο εργοδότης δεν συζητά καθόλου για αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης. Ποιά πρέπει να είναι η αντίδρασή μου;

  man amar είπε...

  Αμεσα καταγγελία στην επιθ. εργασίας και προσοχή διότι στο 6/μηνο παραγράφεται αν στο μεταξύ δεν έχει κατατεθεί αγωγή.

  Ανώνυμος είπε...

  Εργάζομαι σε Τράπεζα, συμπλήρωσα σε αυτή 5 χρόνια και μπήκα στον 6ο από τον Μάρτη 2012. Συμπλήρωσα επίσης το 58ο έτος,. Πρόσφατα μου γνωστοποίησαν εγγράφως ότι τον Αύγουστο 2012 συμπληρώνω της προυποθέσεις αποχώρησης λόγω λήψης πλήρους σύνταξης γήρατος . (35ετία ,παλιός ασφαλισμένος στο ΙΚΑ για σύνταξη)
  Ο Οργανισμός μας προβλέπει ότι «η Τράπεζα ΔΥΝΑΤΑΙ να καταγγείλει την σύμβαση εργασίας» για τον παραπάνω λόγο που έγραψα « καταβάλλοντας την νόμιμη αποζημίωση.»
  Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η Τράπεζα θα μπορούσε να μην το κάνει κι αν το έκανε μήπως είναι γιατί αυτό έχει την έννοια της προειδοποίησης για να μην καταβάλλει ολόκληρη την αποζημίωση
  Επίσης στην περίπτωση μου τι ποσό αποζημίωσης δικαιούμαι με βάση την παραπάνω προυπηρεσία και αν έχω δικαίωμα ένστασης

  man amar είπε...

  Βάσει των γενικών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας η αποζημίωση σου λόγω συνταξιοδοτησης με 6 χρόνια στον τελευταίο εργοδότη είναι το 40% της νόμιμης δηλ. (4 Χ 1,167 Χ40%) 1,86 μισθοί μικτοί, εκτός κι αν στον οργανισμό σας προβλέπονται ευνοϊκότερες διατάξεις. Στην προειδοποίηση πάντως με τις γενικές διατάξεις θα έπαιρνες παραπάνω (4 Χ 1,167 Χ40%) δηλ. 2,33 μισθούς μικτούς.

  Ανώνυμος είπε...

  Χαίρετε η μητέρα μου ήταν εργαζόμενη σε γνωστή αλυσίδα super market ως καθαρίστρια, τον Οκτώβριο του 2010 κατέθεσε τα χαρτιά της για πλήρη σύνταξη στα 55 έτη. Δεν πήρε καμία αποζημίωση απο την εταιρεία που εργαζόταν, άτομα από την εταιρεία της είπαν ότι δεν δικαιούτε τίποτα ισχύει?

  man amar είπε...

  Αν η σύνταξη ήταν "πλήρης λόγω γήρατος" δικαιούνταν. Ομως πλέον αυτή εχει παραγραφεί αφού εχουν περασει 6 μήνες.

  Ανώνυμος είπε...

  Απολύθηκα για λόγους υγείας απο το νοσοκομείο (ΝΠΔΔ) όπου εργαζόμουν ως μόνιμο διοικητικό προσωπικό τα τελευταία 26 χρόνια (67% και ανω αναπηρια με μη ιασιμη νοσο),με αυτεπάγγελτη λύση εργασίας.Δικαιούμε κάποια αποζημίωση κι αν ναι ,πως μπορώ να την διεκδικήσω;

  man amar είπε...

  Αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης δικαιούται κάποιος μόνο όταν έχει τις προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος.

  Ανώνυμος είπε...

  συμφωνα με την ΑΣΥΕ θα παρω πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος εξαιτίας του προβλήματός μου

  Ανώνυμος είπε...

  σας παρακαλώ πείτε μου, αν ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος (όπως η ΑΣΥΕ μου βεβαίωσε) ,με ποιόν τρόπο διεκδικώ την αποζημίωση που δικαιούμε; Πανω σε πιο Νόμο ή Διαταγμα πρέπει να στηριχτώ και που να αιτηθώ για αυτό;

  man amar είπε...

  Μα στη πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος οι Υγειον. Επιτροπές δεν έχουν καμια αρμοδιότητα. Εν πάσει περιπτώσει ισχύει η πρώτη απάντησή μου. Αν θέλεις απευθύνσου εγγράφως στην υπηρεσία σου.

  man amar είπε...

  ...και αν πράγματι είναι πλήρη γήρατος και οχι μειωμένη λόγω ασθένειας να τη διεκδικήσεις εντος εξαμήνου διαφορετικά παραγράφεται αν δεν κάμεις αγωγή εντός αυτού του διαστήματος.

  Ανώνυμος είπε...

  Ισως εγώ δεν σας κατατόπησα όπως έπρεπε και ζητώ συγνώμη γι΄αυτό. Η ΑΣΥΕ μετά την αυτεπάγγελτη λύση της εργασίας μου από την υπηρεσία ( έπειτα από γνωμάτευση της β΄θμιας υγειον. επιτροπής για μη ιάσιμη νόσο ) και καταθέτοντας τα χαρτιά μου για σύνταξη στο ΓΛΚ ,μου χορηγεί την πλήρη συνταξιοδότηση γήρατος, λόγω του ότι η ασθένειά μου εμφανίστηκε όντας ακόμη διοικητικός δημόσιος υπάλληλος. Η σύνταξη δεν είναι αναπηρική. Το πρόβλημά μου είναι ότι η υπηρεσία μου ( το γραφείο προσωπικού) δεν γνωρίζει αν δικαιούμε αποζημίωση (δικαιολογεί το εφαπαξ σαν αποζημίωση, το οποίο ούτως ή άλλως θα έπαιρνα εφόσων είναι οι εισφορές μου!).Που πρέπει να κάνω αγωγή;Στην υπηρεσία μου ή στο υπουγείο που ανήκα ως υπάλληλος και νυν πρός συνταξιοδότηση;Πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιον δικηγόρο ή να κάνω την αίτηση μόνος; Πάνω σε ποιούς νόμους να σταθώ και ποιές εγκυκλίους;Σας ζητώ ξανά συγνώμη για την ταλαιπωρία που σας βάζω να ασχοληθήτε με το θέμα μου αλλά 4 μήνες τώρα δεν βρίσκω άκρη! Θα ήταν μήπως περιττό να σας πω πως οι υπάλληλοι της υπηρεσίας μου ζητήσαν από εμένα να τους προσκομήσω τους νόμους της υπόθεσής μου και όχι μόνο;.

  man amar είπε...

  Είναι λιγο μπερδεμένη η υπόθεση. Εφάπαξ παίρνεις με τις διατάξεις δημοσίου δικαίου. Αποζημίωση λόγω συνταξης παίρνεις με τις διατάξεις ιδιωτικού δικαίου. Οι διατάξεις για την αποζημίωση λόγω σύνταξης ειναι αυτές που αναφέρονται στην παραπάνω ανάρτηση. Αν είσαι δικαιούχος πρέπει να βιαστείς (με δικηγόρο) αφου ήδη παρήλθαν 4 μήνες

  Ανώνυμος είπε...

  σας ευχαριστώ πολύ. Αν μάθετε κάτι παραπάνω και μπορέσετε να με ενημερώσετε...

  Ανώνυμος είπε...

  Εργαζομουν σε μια εταιρια και μου εκαναν καταγγελια της συμβασης λογω συμπληρωσης των ετων απασχολησης για συνταξιοδοτηση.Μου κοινοποιησαν την απολυση και μου εδωσαν βεβαιωση οτι δικαιουμαι 60.000 ΕΥΡΩ αποζημιωση. Μου κατεβαλαν την πρωτη δοση για τις επομενες δεν βλεπω να τις παιρνω .Τι μπορει να κανω ?

  man amar είπε...

  ΚΑτ' αρχήν μπορείς να κάμεις καταγγελία στο ΣΕΠΕ. Μετα όμως την παρέλευση 6/μηνου από τη ληξη κάθε δόσης αυτή παραγράφεται εκτός κι αν εντος του διαστήματος αυτού κατατεθεί αγωγή στο δικαστήριο.

  Ανώνυμος είπε...

  εχω ενσημα βαρεα και ανθυγειηνα .Βγαινω στην συνταξη με 10500 ενσημα τον Δεκεμβριο του 2012 και ο εργοδοτης μου αποφασησε να δωσει αδειες εκ περιτροπης . Μπορειτε να μου πειτε η αποζημειωση μου απο την εταιρεια με ποιο μισθο θα υπολογιστει

  man amar είπε...

  Αδειες εκ περιτροπής ή σύστημα εκ περιτροπής εργασία; Ποια είναι η ειδικότητά σου;

  Ανώνυμος είπε...

  ποια η διαφορα αυτων των δυο; επειδη δεν γνωριζω μπορειτε να με βοηθησετε;ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος σε εργοστασιο χαλυβουργειας

  man amar είπε...

  Επβολή εκ περιτροπής εργασία σημαίνει ότι ο εργοδότης θα σας βάλει να εργάζεσται λιγότερες ημέρες την εβδομάδα. Αυτό εννοείς;

  Ανώνυμος είπε...

  ναι αυτο.

  man amar είπε...

  Με τη στενή ερμηνεία, γνώμη μου είναι ότι αν αποχωρήσεις μόνος σου, η αποζημίωση θα υπολογιστέι με τον τελευταίο μισθό. Μήπως πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο, αν αξίζει τον κόπο, να περιμένεις τη λήξη του συστήματος και μετά να αποχωρήσεις;

  Ανώνυμος είπε...

  Είμαι εργαζόμενος σε Τράπεζα και φεύγω με πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος. Ο εργοδότης δεν συζητά καθόλου για την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης(40% της αποζημίωσης). Αντίθετα μου προσφέρει το 1/5 της εν λόγω αποζημίωσης( το 20% του 40% της αποζημίωσης), και για να το πάρω πρέπει να υπογράψω ένα χαρτί που λέει οτι δεν έχω αλλη χρηματική απαίτηση από την Τράπεζα. Τι ισχύ μπορεί να έχει αυτό το χαρτι; Μπορώ να πάρω το 20% και εντός του εξαμήνου να απαιτήσω με νομική διαδικασία την υπόλοιπη αποζημείωση λόγω συνταξιοδότησης;  πηγή: http://ergasiaka-manamar.blogspot.com/2011/04/blog-post.html#ixzz1x01j2Wyr

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπερα,
  Η μητερα μου εκανε τα χαρτια της για να βγει σε προωρη συνταξη στα 53 (καθοτι φοβαται οτι θα αλλαξουν οι νομοι). Δικαιουται την 40-50% αποζημιωση που θα επαιρνε αν εβγαινε με πληρη συνταξη? (δουλευει σε ιδιωτικη επιχειρηση 26 χρονια)
  Ευχαριστω

  man amar είπε...

  Αν το χαρτί δεν αναφέρει οτι έλαβες το 40% τότε γνώμη μου είναι ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Επειδή όμως αυτό είναι θέμα δικαστηρίου θα σου απαντήσει πιο έγκυρα ένας δικηγόρος.

  man amar είπε...

  Οχι δεν την δικαιούται, αφού δεν είναι πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος

  Ανώνυμος είπε...

  Έχω θεμελιώσει για πλήρη σύνταξη αλλά μου υπολείπονται εννέα μήνες για να έχω το όριο ηλικίας να καταθέσω.Λόγω προβλήματος υγείας αναγκάζομαινα σταματήσω.Ο εργοδότης δεν μου δίνει το 40% της αποζημίωσης και θέλει να υπογράψω οιειοθελή παραίτηση και όχι αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης όπως ζήτησα.Δικαιούμαι την αποζημίωση;
  Σας ευχαριστώ πολύ

  man amar είπε...

  Αν σταματήσεις και έχεις τις προϋποθέσεις για πληρη σύνταξη λόγω γήρατος δικαιουσαι την αποζημίωση. Αν φευγεις λογω ασθένειας χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν την δικαιούσαι.

  Ανώνυμος είπε...

  Σας ευχαριστώ πολύ.Παρακαλώ πείτε μου ποιά διαδικασία προτείνετε να κινήσω για να πάρω το 40% της αποζημίωσης. Μέσω της επιθεώρησης εργασίας ή με δικαστικό οδό;

  man amar είπε...

  Αν τελικά εισαι δικαιούχος, η αποζημίωση παραγράφεται σε 6 μήνες, εκτός αν γίνει αγωγή. Μπορείς να κάμεις καταγγελία στην επιθ. εργασίας και αν δεν υπάρξει λύση, μπορρείς να προσφύγεις δικαστικά αλλά πριν την παρέλευση 6μηνου.

  Ανώνυμος είπε...

  Καλησπέρα.
  Ο πατέρας μου εργάζεται σε μεγάλη αλυσίδα syper market και θέλει να βγεί σε πλήρη σύνταξη. Στον ίδιο εργοδότη εργάζεται 13+ χρόνια, και συνολικά πάνω απο 41. Ποιό είναι το ποσό που δικαιούται ως εφάπαξ?
  Και μια 2 ερώτηση.
  Το χαρτί που θα υπογράψει κατά την αποχώρησή του,απο τον εργοδότη, δεν θα πρέπει να αναφέρει, οτι παραιτήται λόγω συνταξιοδότησης και να αναφαίρει επίσης οτι "έλαβα και την αποζημίωση η οποία είναι τόσο..."?
  Ευχαριστώ πολύ.

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Πες μου την ειδικότητα να σε ενημερώσω ακριβώς.

  Ανώνυμος είπε...

  Ολα τα χρόνια δούλευε ως κρεοπώλης.

  Ανώνυμος είπε...

  Να διορθώσω, είναι δηλωμένος "πωλητής"στο syper market.

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  Δικαιούται 4,2 μικτους μισθούς. Μπορεί να ειναι ειτε αποχώρηση λόγω συνατξιοδότησης ειτε καταγγελίας σύμβασης για τον ίδιο λόγο. Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να το αναφέρει αυτό. Για τα χρήματα μπαίνει ξεχωριστή υπογραφή σε αποδειξη πληρωμής

  Ανώνυμος είπε...

  Ευχαριστώ πολύ, να στε καλά!

  Ανώνυμος είπε...

  ΑΠΟ : ΑΝΝΑΒ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

  ΕΙΜΑΙ 47 ΕΤΩΝ ΕΧΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΝΑΥΤΙΑΛΙΑΚΕΣ ΚΑΙ 12 ΣΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 55 ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ (5500 ΕΝΣΗΜΑ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ), ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΦΑΠΑΞ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Μανόλης Αμαργιωτάκης είπε...

  ΑΝΝΑΒ.. λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί τα συνταξιοδοτικά δε είναι της αρμοδιοτητάς μου.

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....

  Κι άλλα θέματα από την κατηγορία....